Mrt

1 YARIŞMA 3 DERECE Başakşehir Gençlik oyunları Bilyalı Tornet branşında okulumuz öğrencileri Yakup Uğur Kiras ve Mehmet Bilal Şahbaz Fatih ilçesi 1.si Emirhan Hastürk ve Emir Tutuş Fatih ilçesi 2.si, Alaaddin Çakır ve Fatih Keleş ilçe 3.sü oldular.

Mrt

İSTİMDER KARDEŞLİK İFTARI 2024 Okulumuz mezunu milletvekilleri, belediye başkanları, ilçe başkanları, rektörler, dekanlar, sivil toplum kuruluşları başkanları, bine yakın mezunumuzla okulumuz fuaye alanında iftarda bir araya geldik. Programda emeği geçen başta mezunlar derneği başkanımız Av.Habip Bozkurt ve genel sekreter Şakir Çetinkol olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ederiz.

Mrt

Okulumuz bünyesinde Fatih Müftülüğüne Bağlı İstanbul Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Haitp Lisesi Kuran Kursunda Hafızlığını tamamlayan 6. sınıf öğrencimiz Osama OMAR'ı, hafızlık hocası Mehmet EKER ve Ömer Talha BATU'yu, Ailesini ve emeği geçenleri tebrik ederiz.

Mrt

Çanakkale Zaferi ve İstiklal Marşı'nın kabulü yıl dönümleri dolayısıyla okulumuzda program düzenlendi. Programın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlandı, ardından selamlama konuşması yapan okul müdürümüz Bayram Kefeli Çanakkale Savaşı'ndan örnekler vererek bu toprakların hangi bedellerle alındığını ve korunduğunu dile getirdi. Nurullah Sait Yeter ve Bilal Kerim Gözdamga, Çanakkale Türküsü ve Şehitler Ölmez adlı parçaları sazlarıyla hem çalıp hem söylediler. Ardından İstiklalMarşı güzel okuma yarışması yapıldı. İstiklal Marşı güzel okuma yarışmasını 9/B sınıfından Abdulkadir Özyüksel kazandı. Hamza Göksu'nun oynadığı Kınalı Hasan oratoryosu ve Haydar Zeen'in seslendirdiği Mehmet Akif'in Çanakkale Şehitlerine şiiriyle program son buldu.

Mrt

İstiklal Marşı'nın kabulünün 103. yıldönümü vesilesiyle milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy mezarı başında anıldı. İatanbul valimiz ve okulumuz öğrencilerinin de katıldığı anma programında Kur'an-ı Kerim'i okulumuz öğrencisi Hasan Hüseyin Eker okudu. Ardından yapılan dua ve kabir ziyareti ile program son buldu.

Mrt

TÜBİTAK 4006 projesi kapsamında, Öğrencilerimiz, proje koordinatörü Öğretmenlerimiz Hasan Uyar ve Hasan Nas riyasetinde bölgemizde ki insani yardım kuruluşlarından İHH İDDEF İNSAN VAKFI MİRASIMIZ KUDÜS DENİZ FENERİ kurumlarını ziyaret ettiler. Oldukça samimi bir ortamda gerçekleşen ziyaretlerde birlikte yürütülebilecek ortak projeler istişare edildi. Ev sahipliği yapan kurum yöneticilerine teşekkür ederiz.

Mrt

Mezun ve öğrencilerimizin katılımıyla Ramazan'ı Şerif'ten önceki sabah namazı programımızı Fatih Camii'nde gerçekleştirdik. Çorba ikramı için mezunlar derneğimize ve yurt idaremize teşekkür ederiz.

Ramazân-ı Şerîf Bilgi Yarışması
Yaklaşan Ramazan ayı hakkında öğrencilerimizin farkındalığını arttırmak amacıyla ödüllü bilgi yarışması düzenlendi. Seyircilerin de interaktif bir şekilde katılım gösterdiği programda dereceye giren öğrencilerin ödülleri okul müdürümüz ve öğretmenlerimiz tarafından öğrencilerimize takdim edilmiştir.

Mrt

atih belediyesi, Gençlik spor ve İlçe milli eğitim müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği Suriçi kupası spor müsabakaları Voleybol branşı yıldızlar ve küçükler kategorisinde okul olarak ilçe 2.si olduk.

Mrt

Fatih belediyesi, Gençlik spor ve İlçe milli eğitim müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği Suriçi kupası spor müsabakaları Futsal branşı yıldızlar kategorisinde okul olarak ilçe 1.si olduk. Öğrenci ve öğretmenlerimizi tebrik ederiz

Şbt

BAŞVURU FORMU İÇİN TIKLAYINIZ

Mrt

Prof. Dr. Mustafa Karataş Öğrencilerimiz İle Buluştu İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Mustafa Karataş öğrencilerimiz ile buluştu. İlmî hayatını ve ilim elde etme süreci içerisinde karşılaştığı zorluklardan bahseden Mustafa Karataş, öğrencilerimize Ramazan ayının fazileti ve yapılması gerekli davranışlardan bahsettikten sonra, yine öğrencilerimizin yöneltmiş olduğu sorulara cevaplar verdi. Öğrencilerimizin yoğun rağbet gösterdiği program,çekilen hatıra fotoğrafının ardından sona erdi.

Mrt

İl milli eğitim müdür yardımcımız Ahmet Yapıcı, ilçe milli eğitim müdürümüz Muhammed Fatih Çepni'nin katılımıyla Fatih ilçesi İmam Hatip Okulları müdürleri toplantısı okulumuz ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Mrt

Okulumuz bünyesinde Fatih Müftülüğüne Bağlı İstanbul Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Haitp Lisesi Kuran Kursunda Hafızlığını tamamlayan 7. sınıf öğrencimiz Muaz ŞİRİN'i, hafızlık hocası Yusuf OĞUZ ve Ömer İrfan GÜNAY'I Ailesini ve emeği geçenleri tebrik ederiz.

Şbt

Büyük Doğu Yayınları Ziyareti Okulumuz bünyesinde yer alan "Necip Fazıl Araştırmaları Kulubü" öğrencileri, kulüp sorumlusu, müdür yardımcımız Eymen Kamer refakatinde Büyük Doğu Yayınları'nı ziyaret etti. Ziyaret kapsamında Üstad Necip Fazıl Kısakürek'in şahsî eşyaları, notları ve kendisine ait pek çok izi taşıyan müzeyi de gezme fırsatı bulan öğrencilerimiz, Büyük Doğu Yayınları Genel Yayın Yönetmeni, Necip Fazıl Kısakürek Kültür ve Araştırma Vakfı Mütevelli Heyeti üyesi Sn.Emrah Kısakürek ile hasbihal etme fırsatı buldu. Necip Fazıl Araştırmaları Kulübü öğrencilerimiz, Üstad'ın eserleri çerçevesinde yapmış oldukları okumalar neticesinde zihinlerinde oluşan soru ve merak ettikleri hususları sn. Emrah Kısakürek'e yöneltme imkanı buldu. Üstad Necip Fazıl'ın özel yaşamı ve kendisi hakkında pek bilinmeyen hususlar hakkında da bu vesile ile bilgi edinme fırsatı elde edildi. Sn. Emrah Kısakürek, ziyarette bulunan tüm öğrencilerimize ve ayrıca okulumuz kütüphanesine üstad'ın külliyatından yüklüce bir kitap bağışında bulunmuştur. Ziyaret, sn. Emrah Kısakürek'in, Üstad'ın, "Cinnet Mustatili" isimli eserini günün anısına öğrencilerimiz adına imzalaması ve ardından çekilen hatıra fotoğrafı ile sona ermiştir. Bu verimli ve güzel ziyaret için okulumuz öğrencilerine kapılarını açan Büyük Doğu Yayınları'na ve Büyük Doğu Yayınları Genel Yayın Yönetmeni, Necip Fazıl Kısakürek Kültür ve Araştırma Vakfı mütevelli heyeti üyesi sn. Emrah Kısakürek'e teşekkür ederiz.