PARASIZ YATILILIK VE BURSLULUK SINAVI MÜRACAATLARI BAŞLADI

Bursluluk sınavı başvuruları tüm hızıyla devam ediyor. Bursluluk sınavı başvuru şartları nedir? 5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11'inci sınıflara yönelik olarak düzenlenen sınav 2020 yılında 25 Nisan'da yapılacak. Sınav başvurusunun, Elazığ merkezli depremden etkilenen bölgelerde yarıyıl tatilinin uzatılması nedeniyle, Türkiye genelinde 24 Şubat Pazartesi gününe kadar uzatıldığı açıklandı. Başvuru şartlarını taşıyan öğrencilerin başvurusu okul müdürlüğünce sistem üzerinden onaylanacak.

Bursluluk sınavı başvuru şartları araştırılan konular arasında yer alıyor. Bursluluk sınavı başvuruları nasıl yapılır? ? 5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11'inci sınıflara yönelik olarak yapılacak olan İOKBS başvuruları 5 Şubat tarihinde başladı. 24 Şubat'a kadar devam edecek olan bursluluk sınavı başvuru formu kılavuz içerisinde yayınlandı. İşte İOKBS ile ilgili merak edilenler...

BURSLULUK SINAVI BAŞVURU FORMU YAYINDA

Başvuru işlemlerini tamamlamak isteyen adaylar formlara nereden ulaşabileceklerini merak ediyorlar.  Kılavuzun son sayfasında başvuru formu yer alıyor.

BURSLULUK KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN

BURSLULUK SINAVI BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

a. Türkiye Cumhuriyeti veya Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

b. Mevzuatta belirtilen kayıt ve kabul şartlarını taşımak,

c. Ortaokullar, imam hatip ortaokulları veya özel eğitim ortaokullarının 5'inci, 6'ncı, 7'nci ve 8'inci sınıfları ile ortaöğretim kurumlarının hazırlık sınıfı, 9'uncu, 10'uncu ve 11'inci sınıflarında öğrenci olmak,

ç. İlköğretim ve ortaöğretim okullarında, sınavın yapıldığı ders yılında okul değiştirme yaptırımı/ cezası almamış olmak,

d. Ailenin bir önceki mali yıla ait yıllık gelir toplamından fert başına düşen net miktarın, içinde bulunulan mali yılın Merkezî Yönetim Bütçe Kanunu'nda belirtilen Millî Eğitim Bakanlığı okul pansiyon ücretinin en azının 4 (dört) katını geçmemesi kaydıyla maddi imkânlardan yoksun bulunmak. Ailenin 2019 senesi yıllık gelir toplamından fert başına düşen toplam miktarın 2020 Mali Yılı için tespit edilen 14.640,00 (ondörtbinaltıyüzkırk) TL'yi geçmemesi gerekir. Aile gelirinin tespitinde ailenin 2019 yılında elde ettiği tüm gelirleri esas alınacaktır.

İŞTE İOKBS BAŞVURU TARİHLERİ

5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı,9,10 ve 11'inci Sınıflar için başvurular 17 Şubat'ta sona erecekti.  Yapılan açıklamada sınav başvurusunun, Elazığ merkezli depremden etkilenen bölgelerde yarıyıl tatilinin uzatılması nedeniyle, Türkiye genelinde 24 Şubat Pazartesi gününe kadar uzatıldığı açıklandı.

İOKBS Sınav Giriş Belgeleri 10 Nisan 2020 tarihinde yayınlanacak.

2019 YILI BURSLULUK SINAVI SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ

BURSLULUK SINAVI SORULARI NASIL OLACAK?

Bursluluk sınavında 5,6,7'nci sınıf öğrencilerine Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimleri soruları yöneltilecek.

Sınavda, 8. Sınıf ve hazırlık sınıfı (8. Sınıf müfredat programından hazırlanacaktır.) öğrencilerine Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler (T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile Din Kültürü ve Anlak Bilgisi) soruları sorulacak.

Yayın: 13.02.2020 - Güncelleme: 13.02.2020 09:58 - Görüntülenme: 157