Ock

Fatih belediyesi, Gençlik spor ve İlçe milli eğitim müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği Suriçi kupası spor müsabakaları dart branşı yıldızlar kategorisinde okul olarak ilçe Şampiyonu olduk. Öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ederiz

Ock

"Gazze bir diriliş ve direniş mektebidir." 30 Aralık Kudüs'ün Yavuz Sultan Selim ve 31 Aralık Mekke'nin Hz. Muhammed(sav) tarafından fethi vesilesiyle okulumuzda fetih programı düzenlendi. Okulumuz 9. sınıf öğrencilerin hazırladığı program Kur'an tilaveti ile başladı. Okul müdürümüz Bayram Kefeli selamlama konuşması yaptı. Ardından Arif Nihat Asya'nın Naat şiirinin okunduğu programda öğrencilerimiz, 2. Abdülhamit ile Theodor Herzl arasında geçen Filistin'deki toprak satışıylailgili tiyatro gösterisini sergiledi. Gazze direnişini anlatan şiir ve tiyatral gösterilerin ardından Grup İslami Direniş sahne aldı. Grup İslami Direniş'in seslendirdiği ezgi ve marşlara öğrencilerimiz eşlik etti. Kudüs'ün özgürleştiğini görmek duasıyla programımız sona erdi.

Ock

Türkiye'nin ilk İmam Hatip Lisesi olan okulumuzda 1984-1988 yılları arasında müdürlük yapan İsmail Hakkı Ertürk bey ve okulumuz mezunlarından eski İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü yardımcısı Faik Kaptan okulumuzu ziyaret etti. 1980'li yıllar ile 2020'li yıllarda İstanbul İmam Hatip konulu keyifli bir sohbet gerçekleştirildi. Değerli müdürümüze ziyaretinden dolayı çok teşekkür ederiz.

Ock

18 Aralık Dünya Arapça Günü etkinlikleri kapsamında okulumuz konferans salonunda bir kutlama programı yapıldı. Okulumuz Arapça Hazırlık bölümü öğretmenleri ve öğrencileri tarafından tertip edilen programda öğrenciler, hazırladıkları çalışmaları sergilediler. Şiir dinletileri, video çalışmaları, ilahiler, Arapça bilgi yarışması ve tiyatro gösteriminin yer aldığı program, öğrenciler ve veliler tarafından büyük bir coşku ve ilgiyle takip edildi. Arapça bilgi yarışmasında sorularadoğru cevap veren öğrenciler, okulumuz idaresi tarafından ödüllendirildi. Programda ayrıca katılımcılara, yöresel kıyafet ve şovlar eşliğinde Arap kültürünün bir parçası olan kahve ikram edildi.

Ock

Fatih Atatürk İmam Hatip Ortaokulu LGS hazırlık grubu öğrencileri okulumuzu ziyaret ederek tanıtım çalışmalarımıza katıldılar. Öğrenci ve öğretmenlerimiz eşliğinde eğitim, spor ve sosyal alanlarımız gezilerek, ziyaretçilerinimiz bilgilendirildi.

Ock

İstanbul valimiz, il Milli Eğitim Müdürümüz, ilçe Milli Eğitim Müdürümüz, Okul Müdürümüz ve öğrencilerimizin katılımı ile İstiklal Marşımızın yazarı Mehmet Âkif Ersoy vefatının 87’nci yıl dönümünde kabri başında dualarla anıldı.

Ara

Okulumuz LGS koordinatörü Mehmet Karakaya tarafından 8 sınıf öğrencilerimize İmam hatiplerde uygulanan program çeşitliliği hakkında bilgilendirme yapıldı.

Ara

Hedef Lgs kapsamında yapmış olduğumuz denemelerden önce bu sefer öğrencilerimiz ile kahvaltı yaptık. Okul müdürümüz, okul müdür yardımcısı ve öğretmenlerimizin de katıldığı kahvaltıda süreç ile ilgili değerlendirmelerde bulunduk. Öğrencilerimizi elde ettikleri başarılardan dolayı tebrik ettik. Öğrencilerimiz  süreç ile ilgili istekleri direkt olarak okul idaremize ilettiler.

Ara

Okulumuz Lgs Koordinatörü Mehmet Karakaya tarafından Hedef Lgs Projemiz kapsamında  8. Sınıf öğrencilerimize etkili soru çözümü eğitimi verildi.

Ara

Hedef Lgs kapsamında 19-25 Ocak tarihleri arasında okulumuzda yurdunda yatılı olarak kış Lgs Kampımızı düzenleyeceğiz. Konu tekrarları, Soru Çözümleri, branş denemelerinin yanında  Geziler futbol, satranç,  masa tenisi gibi sosyo- kültürel faaliyetlerimizle hem öğreneceğiz hem eğleneceğiz.

Ara

Hedef Lgs kapsamında 8. Sınıf öğrencilerimiz ile mezun öğrencilerimizi buluşturduk. 2022-2023 Eğitim öğretim yılında Lgs sınavına girip başarılı olan ve okulumuzun lisesinde eğitimlerine devam eden öğrencilerimiz bu sene sınava hazırlanan öğrencilerimize süreç içerisindeki tecrübelerini aktardılar.

Ara

"Gazze'nin direnişi, insanlığın dirilişidir." Türkiye Yazarlar Birliği tarafından Edebiyat Mevsimi etkinliği gerçekleştirildi. Rami Kütüphanesi'nde Gazze gündemiyle düzenlenen yapılan şiir dinletisi ve ezgi konseri programına hazırlık sınıflarıyla katıldık.

Ara

Okulumuz Rehberlik  Öğretmeni Muhammed Mustafa Şeker tarafından 8. Sınıf öğrencilerimize yönelik  verimli zaman yönetimi eğitimi yapıldı.

Ara

Başakşehir Gençlik oyunları Balon futbolu branşında okulumuz Fatih ikincisi oldu. Öğrenci ve öğretmenlerimizi tebrik ederiz

Ara

Okulumuzda uygulanan "Temiz Sınıf" projesi kapsamında, kasım ayının en temiz sınıfı olarak seçilen Hazırlık-D Şubesi öğrencilerimizi, ödül olarak Beşiktaş-Alanyaspor Süper Lig müsabakasına götürdük. Maçı kendilerine tahsis edilen locada izleyen öğrencilerimiz, mücadeleyi büyük bir heyecanla takip etti. Destekleri için Gençlik ve Spor Bakanlığımız’a teşekkür ederiz”.