İstanbul Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi

Belgegeçer : 0 212 631 39 56
WEB http://istanbulihl.meb.k12.tr
Adres : Balat mah. Teyyareci selahattin No1 Fatih Istanbul / TURKIYE
VİZYON : Öğrencilerimizi ülkemizin ve dünyamızın ihtiyaç duyduğu din, bilim, sanat ve kültür alanlarında yetkin, kültürel mirası değerlendirebilen, yaşanan hayatı yorumlayabilen, problemlere çözüm üretebilen, ahlaki olgunluğa sahip fertler olarak yetiştirerek yüksek öğrenime hazırlamak; Üniversitelerimizin ilahiyat fakültelerini en iyi derecelerle kazanabilecek ve eğitimini iyi bir şekilde sürdürebilecek alt yapıya sahip öğrenciler yetiştirmek; İslâm dininin inançları, ibadet ve ahlâk esasları ile ilgili işleri yürütmek, din konusunda toplumu aydınlatmak ve ibadet yerlerini yönetmek amacıyla kurulan Diyanet İşleri Başkanlığımızda görevlendirilecek nitelikleri haiz din görevlileri yetiştirmektir
MİSYON : Bilgili, kültürlü, başarılı, kendine güvenen, kendi değerlerimizle birlikte insanlığın ortak kazanımları olan evrensel değerleri özümsemiş, yaratılanı ‘Yaradan’dan ötürü sevebilen, tabiatı tahrip değil imar eden, sorun değil çözüm üreten, farklılıkları doğal ve zenginlik kabul edip bunlardan yararlanmayı hedefleyen; insana, düşünceye, özgürlüğe, ahlaka ve kültürel mirasa saygı duyan kişilikli fertler yetiştirmek için varız.
BAŞARILAR : Karate müsabakası Dünya 1.liği, Karate müsabakası Balkan Şampiyonası 1.liği, Futbolda ilçe 2.si, İstanbul’daki tüm liseler arasında Aktif Deney Yarışmasında Biyoloji alanında 9.sınıflar 1.lik ödülü alındı. TÜBİTAK tarafından düzenlenen 44. Ortaöğretim Araştırma Projeleri bölge yarışmasında Kimya dalında 2.lik ödülü, Arapça bilgi yarışması 2.liği, Uluslararası Musiki yarışmasında 2.liği, İstanbul’un Kültür Tarihi adlı Tarih yarışmasında 2.lik derecesi alındı. Kutlu Doğum kompozisyon yarışmasında ilçe 3.lüğü, Kur’an-ı Kerim okuma yarışmasında Avrupa yakasında İstanbul 2.liği, Hafızlık yarışmasında Avrupa yakası İstanbul 3.lüğü, Ezan okumada Avrupa Yakası İstanbul 4.lük ödülü aldık. İl öğrenci Başkan vekilliği, Fatih İlçe Öğrenci Meclis Başkanlığı, Avrupa yakası Başkanlığı, 22 ilçe öğrenciler kurum Başkanı, Türkiye’de en çok çalışan ve proje üreten Öğrenci Meclisi seçildik.

Fen Laboratuvarı :3
Öğretim Şekli :4 Yıllık Anadolu ve Düz Lisesi Bölümleri
Saatler : 08:30 15:50
Bağlantı : ADSL (1 Mbit)
Yabancı Dil : İngilizce
Isınma : Merkezi Isınma Sistemli ( Doğalgaz )
Servis :
Ulaşım :
Yerleşim Yeri : Karagümrük mah. Adnan Menderes Vatan Bulvarı NO 84 Fatih Istanbul / TURKIYE
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : Fatih İlçe Merkezi´ne 10 dakika Büyükşehir Belediye Binası´na 15 dakika uzaklıktadır.
Kontenjan Bilgileri :
Sportif Etkinlikler : Futbol - Basketbol - Futsal - Güreş - Bisiklet - Masa Tenisi
Bilimsel Etkinlikler :
Proje Çalışmaları :