T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / FATİH - İstanbul Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi

Haberler

Ara

Sakarya Şehit Bülent Yurtseven iho 8. sınıf öğrencileri okulumuzu ziyaret ettiler.

Ara

Şehit Fikret Metin Öztürk İlkokulu 4.Sınıf ögrencilerine ve velilerine Örgün Eğitimle Beraber Hafızlık Projesi tanıtımı yaptık.

Ara

Okulumuz bünyesinde Fatih Müftülüğüne Bağlı İstanbul Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi Kuran Kursunda 11 Ayda Hafızlığını Tamamlayan 6. Sınıf Öğrencimiz Muhammed Bakro'yu hafızlık hocası Abdullah YILDIZ'ı ailesini ve emeği geçenleri tebrik ederiz.

Ara

Hafızlık ve Akademik Başarıyı teşvik projesi kapsamında Hafızlık derslerini bir ay boyunca eksiksiz veren LGS hazırlık çalışmalarında ödevlerini tam yapan ve yapılan denemelerin ortalamasında başarılı olan 8. sınıf öğrencilerimize hediye çeklerini verdik.

Ara

mam Hatip liselerinin kurucusu, okulumuzun ilk müdürü "Celal Hoca" olarak anılan Mahmud Celaleddin Ökten hocamızı vefatının 61. yılında mezarı başında dualarla andık. Okulumuz mezunlar derneği İSTİMDER ile birlikte düzenlediğimiz programa, Milletvekilimiz Ahmet Hamdi Çamlı, Önder Genel Başkanı Abdullah Ceylan, İSTİMDER Yönetim Kurulu Başkanımız Habip Bozkurt, Öncü Spor Başkanı Hüseyin Kara, Vakıf Başkanımız M.Kamil Berse, Fatih Müftümüz Hüseyin Baş, Fatih İlçe Milli EğitimMüdürümüz Mucip Kına, Ak parti Fatih İlçe Başkanı Orhan Narin, okul Müdürümüz Bayram Kefeli , çok sayıda öğrencimiz ve mensubumuz katıldı.

Ara

Okulumuzun emektar hocalarından Ata Karataş hocamızın ömrüne Allah bereketler versin

Kas

Gençlik ve Spor il müdürümüz Burhanettin Hacıcaferoğlu, ilçe müdürümüz Seyda Dursun, Öncü Spor Genel Başkanı Hüseyin Kara okulumuzu ziyaret ettiler.

Kas

Diyanet İşleri Başkanlığının hafızlık tespit sınavında başarılı olan öğrencilerimiz hafızlık belgelerini almıştır. Öğrencilerimizi ve ailelerini tebrik ederiz.

Kas

"Bilişim Vadisi Gezisi"

 

Okulumuz12. sınıf öğrencilerine yönelik Kocaeli/Gebze'ye bir motivasyon gezisi düzenlendi.  

 

Gezinin ilk durağında Fatih Sultan Mehmet'in 27 Nisan 1481 Cuma günü İtalya üzerine yaptığı sefer sırasında ordusuyla mola verdiği veya otağını kurdurduğu rivayet edilen Hünkâr Çayırı'nı öğrencilerimiz gezdi. Gebze Belediye başkanı Zinnur Büyükgöz'ün de refakat ettiği gezide öğrencilerimiz, rehber eşliğinde bu tarihî alanı gezip,inceleme fırsatı buldu.

 

Akabinde Gebze Arapçeşme Bilim ve Sanat Merkezi'nde öğle yemeğini yiyen öğrencilerimiz, öğle namazını ise Çoban İbrahim Paşa Külliye'sinde edâ etti.

 

 Son olarak millî ve yerli teknoloji hamlesinin merkez üssü olan Bilişim Vadisi'ni ziyaret eden kafilemiz, yürütülen çalışmalar ve geleceğe dönük fırsatlar hakkında bilgi aldı. Gebze gezisine araç imkanı sağlayan Fatih Belediye Başkanı sn. Ergün Turan'a, öğrencilerimizi ağırlayıp, tarihî yerleri ziyaret etmemize fırsatı sunan Gebze Belediye Başkanı sn. Zinnur Büyükgöz'e ve Bilişim Vadisi çalışanlarına teşekkür ederiz.

Ekm

EĞİTİMDE İZ BIRAKANLAR PROGRAMI YAPILDI

  Enderun Özgün Eğitimciler Derneğinin Okulumuzda düzenlediği Eğitimde İz Bırakanlar Programı 26 Ekim Çarşamba günü gerçekleşti. Kuran tilaveti ile başlayan program, Erol Çam'ın takdimiyle devam etti. Erol Çam, Enderun Özgün Eğitimciler Derneği hakkında bilgi verdikten sonra derneğin amacının eğitim alanında hizmetlerini anlattı. Derneğin, eğitimin gelişmesi için öğretmenlere ve eğitim fakültesi öğrencilerine yönelik atölye çalışmaları, programlar, eğitim müzakereleri, eğitim buluşmaları, paneller, sempozyumlar ve kongreler düzenlediğini de belirtti.

  Ardından Enderun Özgün Eğitimciler Derneği tanıtım videosu izlendi. Enderun Özgün Eğitimciler Derneği Başkanı Mehmet Dağ, öğrencilere hitap etti. Mehmet Dağ, Enderun Özgün Eğitimciler olarak eğitim camiasına yönelik mütevazi faaliyetler yaptıklarını, bu minvalde Eğitime Adanmış Hayatlar Programı, Eğitimde İz Bırakanlar programı, Eğitim Yazıları Dergisi gibi faaliyetlerin yürütüldüğünü söyledi. Mehmet Dağ'ın konuşmasından sonra İstanbul Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi tanıtım videosu izlendi. Akabinde Erol Çam, programdaki konukları kısaca tanıttı ve sözü okul müdürümüz Bayram Kefeli'ye bıraktı. Bayram Kefeli, okulda yapılan eğitim faaliyetleri, kuruluş tarihi, hikayesi, başarıları ve çalışmalarından söz etti.

  Müdürümüz'ün konuşmasının ardından okul öğrencilerinden ''Fikrimin İnce Gülü'' eserini çalarak piyano dinletisi gerçekleşti. Piyano dinletisinin hemen ardından Örgün Eğitim ile Birlikte Hafızlık ve LGS Proje Sorumlusu Müdür Yardımcısı Enes Düdükçü bu alanda yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Erol Çam, okulumuzda yapılan hafızlık çalışması ile ilgili bilgi almak üzere Lise Hafızlık ve Pansiyon Sorumlusu Müdür Yardımcısı  Dr. Arif Taşkın Bey'e hafızlık çalışmasının yoğun olarak pansiyonda kalan öğrencilerle beraber sürdürülmekte olduğunu söyleyerek konuyla ilgili bizlere bilgi vermesini rica etti.

  Arif Taşkın'ın hitabetinin ardından okulumuz öğrencilerinden Erdem Arıcı, Mehmet Akif Ersoy'un "Ey Yolcu" isimli şiirini seslendirdi. Ardından programımız Üniversite Hazırlık Koordinatörü Nilüfer Yıldırım'ın üniversiteye hazırlık için yapılan çalışmalardan bahsetmesiyle devam etti. Öğretmen temsilcimiz, Hasan Uyar da bu okulda öğretmenlik yapmanın nasıl bir şey olduğu sorusunun cevabını bizlerle paylaştı. Bu güzel çalışmalar yapılırken okulumuza maddi ve manevi pek çok alanda destek veren kurumlardan Fatih Eğitim ve Bilim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı ve Okulumuz mezunu Sayın Mehmet Kâmil Berse'den bu alanda yapılan önemli çalışma ve hizmetler hakkında bilgiler alındı. Erol Çam, türküsünü seslendirmek üzere Yusuf Dağ'ı ve defiyle eşlik etmesi için Abdulkadir Tonbak'ı sahneye davet etti. Türkü dinlendikten sonra İstanbul İmam Hatip Liseliler Derneği Genel Sekreteri Şakir Çetinkol, mezun olan öğrencilerin çalışmalarını anlattı.

  Erol Çam, okulda yapılan çalışmaları anlatmak üzere son olarak sözü öğrencilere bıraktı. Miraç Topçu, Biyoloji Kulübünden Abdullah Altıner, teknoloji çalışmaları ve insansız uçak yapımı hakkında bilgi verdi. Ardından Mahmut Korkut ve Hasan Hüseyin Eker okulumuzda yapılan Hafızlık ve Kur'an çalışmalarından bahsetti. Osman Metehan Mutlu kulüplerle ilgili genel bir bilgi vermesinin ardından Ahmet Albayrak münazara çalışmalarından, Mehmet Ali Bakiç Tarih Kulübünden, Tahir Selim Günay spor çalışmalarından,  Emin Naneoğlu ise sosyal-kültürel çalışmaları hakkında bilgi verdi. Ahmet Numan Karadağ ise güzel sanatlar,  Muhammed Emin Karakılıç güzel ezan okuma birinciliğini ve Melih Resul, inovasyon çalışmalarını anlattı. Piyano dinletisiyle ve toplu fotoğraf çekimi ile program son buldu.

Ekm

LGS tanıtımları kapsamında, Sultangazi Sabri Ülker İmam Hatip Ortaokulu 8. sınıf öğrencileri okulumuzu ziyaret etti. Okul idaresi, öğretmen ve öğrencilerine teşekkür ederiz.

Ekm

Okulumuza yeni kaytı yaptıran 5. sınıflar, Hazırlık Sınıfı, 9A Hafızlık sınıfı, pandemi nedeniye geleneksel törenimizi yapamadığımız 7. sınıflar ve 11. sınıflara rozet takma töreni yapıldı. 

Ekm

Okulumuzun 70'li yıllarının mezunları ile kahvaltıda buluştuk, okulumuzda yapılan proje ve programlar hakkında bilgi verdik. Programı tertip eden Sadi Yılmaz bey'e ve tüm mezunlarımıza teşekkür ederiz.

Ekm

İmam hatip okullarımızın açılışınızın 71 yıl dönümü münasebetiyle düzenlediğimiz programı,

Fatih İlçe kaymakamımız Cafer Sarılı, il milli eğitim müdür yardımcımız Faik Kaptan, Fatih İlçe Milli Eğitim müdürümüz mucip Kına, ilim Yayma cemiyeti Eğitim Müdürü Dr. Kurtuluş Öztürk, okullarımızın müdürleri, velilerimiz, öğrencilerimiz ve sivil toplum kuruluşlarının mensuplarının katılımı ile gerçekleştirdik

Ekm

Atletizm yarışmasında ilçe birincisiyiz.

 

İlçemizde düzenlenen atletizm 60 metre koşu yarışmalarında,

Muhammed Safa Turan 1. - Abdullah Yekta Sivri 3. Oldu

 

Öğrencilerimizi ve beden eğitimi öğretmenimizi tebrik ederiz