Mrt

Okulumuz bünyesinde Fatih Müftülüğüne Bağlı İstanbul Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Haitp Lisesi Kuran Kursunda Hafızlığını tamamlayan 7. sınıf öğrencimiz Muaz ŞİRİN'i, hafızlık hocası Yusuf OĞUZ ve Ömer İrfan GÜNAY'I Ailesini ve emeği geçenleri tebrik ederiz.

Şbt

Büyük Doğu Yayınları Ziyareti Okulumuz bünyesinde yer alan "Necip Fazıl Araştırmaları Kulubü" öğrencileri, kulüp sorumlusu, müdür yardımcımız Eymen Kamer refakatinde Büyük Doğu Yayınları'nı ziyaret etti. Ziyaret kapsamında Üstad Necip Fazıl Kısakürek'in şahsî eşyaları, notları ve kendisine ait pek çok izi taşıyan müzeyi de gezme fırsatı bulan öğrencilerimiz, Büyük Doğu Yayınları Genel Yayın Yönetmeni, Necip Fazıl Kısakürek Kültür ve Araştırma Vakfı Mütevelli Heyeti üyesi Sn.Emrah Kısakürek ile hasbihal etme fırsatı buldu. Necip Fazıl Araştırmaları Kulübü öğrencilerimiz, Üstad'ın eserleri çerçevesinde yapmış oldukları okumalar neticesinde zihinlerinde oluşan soru ve merak ettikleri hususları sn. Emrah Kısakürek'e yöneltme imkanı buldu. Üstad Necip Fazıl'ın özel yaşamı ve kendisi hakkında pek bilinmeyen hususlar hakkında da bu vesile ile bilgi edinme fırsatı elde edildi. Sn. Emrah Kısakürek, ziyarette bulunan tüm öğrencilerimize ve ayrıca okulumuz kütüphanesine üstad'ın külliyatından yüklüce bir kitap bağışında bulunmuştur. Ziyaret, sn. Emrah Kısakürek'in, Üstad'ın, "Cinnet Mustatili" isimli eserini günün anısına öğrencilerimiz adına imzalaması ve ardından çekilen hatıra fotoğrafı ile sona ermiştir. Bu verimli ve güzel ziyaret için okulumuz öğrencilerine kapılarını açan Büyük Doğu Yayınları'na ve Büyük Doğu Yayınları Genel Yayın Yönetmeni, Necip Fazıl Kısakürek Kültür ve Araştırma Vakfı mütevelli heyeti üyesi sn. Emrah Kısakürek'e teşekkür ederiz.

Şbt

28 Şubat Programı Okulumuzda 28 Şubat Postmodern Darbesi'nin 27. yılı münasebetiyle bir program tertip edildi. Okul müdürümüz Bayram Kefeli'nin açılış konuşmalarıyla başlayan programda, Medya Ekibi üyesi öğrencilerimiz tarafından "Darbenin Siyasî ve Ekonomik Sonuçları", "Darbenin Dinî Yaşantı Üzerindeki Etkileri", "Darbeye Giden Süreçte Medyanın Rolü", ve "Dinî Hayat Üzerindeki Engellerin Kaldırılmasının Kronolojisi" başlıklar sunumlar yapıldı. Büyük bir beğeni toplayanprogram, seyircilerin program hakkındaki düşüncelerini ifade etmesinin ardından çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

Şbt

Öğrencilerimiz Yavuz Sultan Selim Camii ve Türbesini ziyaret etti.

Şbt

Okulumuz bünyesinde Fatih Müftülüğüne Bağlı İstanbul Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Haitp Lisesi Kuran Kursunda Hafızlığını tamamlayan 7. sınıf öğrencimiz Mehmet Can DOAĞAN'I, hafızlık hocası Yusuf OĞUZ ve Ömer İrfan GÜNAY'I Ailesini ve emeği geçenleri tebrik ederiz.

Şbt

Okulumuza bağlı Fethiye İlim Yayma  yurdumuzda  19-25 Ocak Tarihleri arasında Hedef Lgs kapsamında 8. Sınıf öğrencilerimizle yatılı olarak kamp düzenledik. Konu tekrarları, soru çözümleri, deneme sınavları gibi akademik başarıyı artıracak çalışmaların yapıldığı kampımızda futbol, masa tenisi, satranç gibi öğrencilerimizin fiziksel ve bedensel gelişimlerini de destekleyecek turnuvalar düzenledik. Hem öğretmen-öğrenci hem de arkadaş bağlarının güçlendiği bu sürecin Lgs serüvenimize maddi manevi olumlu katkılarını görüyoruz.

Şbt

Okulumuz Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Öğretmenimiz Muhammed Mustafa Şeker tarafından 8. Sınıf öğrencilerimize yönelik olarak verimli ders çalışma sunumu gerçekleştirilmiş olup sınıflarımızda pano çalışması yapılmıştır.

Şbt

Okul Müdür Başyardımcısı Ekrem BULUT ve öğrencilerimizle Önder Genel Merkezinde Önder Genel Başkanı Abdullah CEYLAN'ı ziyaret ettik. Misafirperverliklerinden dolayı başkanımıza teşekkür ederiz.

Şbt

Biruni üniversitesi tanıtımı ve sağlık meslekleri hakkında ( eczacılık ve diş hekimliği bölümü) hocaları tarafından öğrencilerimize bilgilendirme semineri yapıldı. Biruni Üniversitesi ve hocalarına teşekkür ederiz

Şbt

Eyüpsultan Dede Korkut İmam Hatip Ortaokulu LGS hazırlık grubu öğrencileri okulumuzu ziyaret ederek tanıtım çalışmalarımıza katıldılar. Öğrenci ve öğretmenlerimiz eşliğinde eğitim, spor ve sosyal alanlarımız gezilerek ziyaretçilerimiz bilgilendirildi.

Şbt

Fatih Fethiye İmam Hatip Ortaokulu LGS hazırlık grubu öğrencileri okulumuzu ziyaret ederek tanıtım çalışmalarımıza katıldılar. Öğrenci ve öğretmenlerimiz eşliğinde eğitim, spor ve sosyal alanlarımız gezilerek, ziyaretçilerinimiz bilgilendirildi.

Şbt

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Gezisi Okulumuz 12. Sınıf öğrencileri,öğretmenlerimiz refakatinde İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi’ni ziyaret etti. Kampüste kısa bir gezi yapan öğrencilerimize, okulun akademik işleyişi, ders içerikleri , sunulan imkanlar ve fırsatlara ilişkin bilgi verildi. İstiklal Marşı yazarı Mehmet Akif Ersyon’un okuduğu okulu, ders verdiği yeri, ve okul kütüphanesini de ziyaret etme imkanı bulan grubumuz,hatıra fotoğrafı çektirdikten ziyareti tamamladı.

Şbt

İstanbul'un güzide imam hatip liseleriyle istişare toplantısı yapıldı.

Şbt

"Maziden Atiye Şiir Okuma Yarışması"nda 12. Sınıf öğrencimiz Erdem Arıcı başarılı bir performans sergileyerek Fatih ilçe üçüncüsü oldu. Öğrencimize ödülü Fatih İlçe Milli Eğirim Müdürü Fatih Çepni tarafından takdim edilmiştir.

Şbt

Okulumuz bünyesinde Fatih Müftülüğüne Bağlı İstanbul Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Haitp Lisesi Kuran Kursunda Hafızlığını tamamlayan 6. sınıf öğrencimiz Kerem TOPUZ'u, hafızlık hocası Talha BATU ve Mehmet EKER'i Ailesini ve emeği geçenleri tebrik ederiz.