May

Okul tarihimizde olduğu gibi, güreşte yine BİRİNCİYİZ!

May

TÜBİTAK 4006 Fuarımızı Gerçekleştirdik. Açılışında İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü, FEBVA Vakıf Müdürü, İSTİMDER Genel Sekreteri, Eğitim BirSen 2 No’lu Şube Başkanı ve birçok okul müdürünün de bulunduğu TÜBİTAK 4006 Fuarı iki gün boyunca devam etti. Çeşitli okullardan öğrenci ve öğretmenlerin de ziyaretçi olarak katılmış olduğu fuarımızda, öğrenci ve danışman öğretmenlerimiz farklı kategorilerde toplam 15 projeyi sergiledi. TÜBİTAK 4006 proje koordinatörümüz Zeliha TÜRKSEVER'e,danışman öğretmenlerimize ve projelerde emeği geçen tüm öğrencilerimize katkıları için teşekkür ederiz.

May

Okul müdürümüz Bayram Kefeli, müdür yardımcımız Dr. Arif Taşkın, Ürdün Yunus Emre Enstitüsü müdürü Sayın Ensar Fırat'ı Ürdün TİKA koordinatörü Sayın Abdurrahman Soylu'yu makamında ziyaret ederek, okulumuz öğrencilerinin Ürdün'deki Arapça eğitimleri ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulundular.

May

Gençlik ve Spor Bakanlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Fatih Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği Suriçi Kupası spor müsabakaları dragon branşında okulumuz ilçe üçüncüsü oldu. Öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ederiz.

May

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği tarafından İstanbul geneli imam hatip liseleri arasında düzenlenen 'Peygamberim Önderim 40 Hadis Yarışması'nda 111 Öğrenci arasından 6. olarak dereceye giren 10. Sınıf öğrencilerimizden Muhammed Fatih AKKUŞ, Fatih Belediyesi Kültür Sanat Merkezi'nde düzenlenen törenle ödülünü aldı. Danışmanlığını müdür yardımcımız Eymen KAMER'in yaptığı öğrencimiz, düzenlenen törende gram altın ödülünü teslim aldı. Öğrencimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

May

1969 Yılı Mezunlarımızdan, Düzce Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Arif AYTEKİN okulumuzu ziyaret etti.

May

Fatih Vedide Baha Pars İHO ve Kağıthane Şeyh Şamil İHO LGS hazırlık grubu öğrencileri okulumuzu ziyaret ederek tanıtım çalışmalarımıza katıldılar. Öğrenci ve öğretmenlerimiz eşliğinde eğitim, spor ve sosyal alanlarımız gezildi.

May

Başakşehir Gençlik Oyunları paten branşında okulumuz öğrencisi Mustafa Emre SONGUR İstanbu il 2.si oldu. Öğrenci ve öğretmenimizi tebrik ederiz.

May

Okulumuz konferans salonunda İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sn. Muhammet Fatih ÇEPNİ ve Fatih İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Yıldız ÇARDAK'ın katılımıyla okulumuz öğrencileri, Ahmet Rasim A.L., Gelenbevi A.L., Fethiye İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerine İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlar Şube Amirliği ekiplerince "Siber Güvenlik" konulu seminer verildi.

May

Kayseri - Cennet Yiğit İmam Hatip Ortaokulu LGS hazırlık grubu öğrencileri okulumuzu ziyaret ederek tanıtım çalışmalarımıza katıldılar. Öğrenci ve öğretmenlerimiz eşliğinde eğitim, spor ve sosyal alanlarımız gezildi. Ayrıca İstanbul'un tarihi ve kültürel mekanları ziyaret edildi.

May

Eğitimci yazar Ömer ŞAHAN öğrencilerimizle buluştu. Sınav kaygısı, sınava hazırlık, çalışma metodu ve teknoloji bağımlılığı gibi konulara değinen Ömer ŞAHAN'ın konuşması soru-cevap faslının ardından sona erdi.

May

Yavuz Selim İmam Hatip Ortaokulu LGS hazırlık grubu öğrencileri okulumuzu ziyaret ederek tanıtım çalışmalarımıza katıldılar. Öğrenci ve öğretmenlerimiz eşliğinde eğitim, spor ve sosyal alanlarımız gezildi.

May

İstanbul Anadolu Mektebi Yazar Okumaları kapsamında "Cengiz AYTMATOV Okul Paneli"mizi düzenledik. İstanbul Anadolu Mektebi Yazar Okumaları projesinin ikinci ayağı Türk ve Dünya edebiyatının önemli yazarı Cengiz AYTMATOV idi. Aylara yayılan bir süreçte proje ekibimizle AYTMATOV'un tüm eserlerini okuyarak değerlendirdik. Süreç sonunda da okuma ve değerlendirmelerimizi "Cengiz AYTMATOV Okul Paneli" ile taçlandırarak yazarımızı andık. İstanbul Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmamHatip Lisesi olarak adı geçen projenin üçüncü yazarı Tarık BUĞRA'yı okumak üzere yeni bir okuma yolculuğuna hazırız ve heyecanlıyız.

May

Kadim Dostlar Platformu Başkanı Yakup SUCUOĞLU Okulumuzu Ziyaret Etti.

May

Motivasyon Seminerleri kapsamında; eğitimci-yazar ve kişisel gelişim uzmanı Sıtkı ASLANHAN, 'Başarıya Gülümse' başlıklı konuşmasıyla öğrencilerimize hitap etti. Başarıya giden yolda dikkat edilmesi gereken hususlar, başarının önündeki engeller, zamanı doğru ve etkili kullanma, hedef belirleme konularına değinen yazarın konuşması öğrencilerimiz tarafından ilgi ile takip edildi.