Şbt

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Gezisi Okulumuz 12. Sınıf öğrencileri,öğretmenlerimiz refakatinde İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi’ni ziyaret etti. Kampüste kısa bir gezi yapan öğrencilerimize, okulun akademik işleyişi, ders içerikleri , sunulan imkanlar ve fırsatlara ilişkin bilgi verildi. İstiklal Marşı yazarı Mehmet Akif Ersyon’un okuduğu okulu, ders verdiği yeri, ve okul kütüphanesini de ziyaret etme imkanı bulan grubumuz,hatıra fotoğrafı çektirdikten ziyareti tamamladı.

Şbt

İstanbul'un güzide imam hatip liseleriyle istişare toplantısı yapıldı.

Şbt

"Maziden Atiye Şiir Okuma Yarışması"nda 12. Sınıf öğrencimiz Erdem Arıcı başarılı bir performans sergileyerek Fatih ilçe üçüncüsü oldu. Öğrencimize ödülü Fatih İlçe Milli Eğirim Müdürü Fatih Çepni tarafından takdim edilmiştir.

Şbt

Okulumuz bünyesinde Fatih Müftülüğüne Bağlı İstanbul Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Haitp Lisesi Kuran Kursunda Hafızlığını tamamlayan 6. sınıf öğrencimiz Kerem TOPUZ'u, hafızlık hocası Talha BATU ve Mehmet EKER'i Ailesini ve emeği geçenleri tebrik ederiz.

Şbt

Sınıf Rehber öğretmenleri ve okul rehberlik servisince veli toplantısı yapılmış ve velilerimize sınav analizleriyle bilgilendirme yapılmıştır.

Şbt

Okul PDR servisince 12 sınıfların sınav süreçlerine katkı sağlayacak 'Etkili Ders Çalışma Yöntemleri konulu seminer gerçekleştirilmiştir.

Şbt

Ankara Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde 12. Sınıf Öğrencilerimizin yapmış olduğu yarıyıl kampı raporu şu şekildedir:

.Sayısal dersler ağırlıklı bir kamp tertip edilmiştir.

.Saat 08.30-13.20 arası konu anlatımı, öğleden sonra bireysel soru çözümü, 19.00-22.00 arası konu anlatımı yapılmıştır.

.Yoğun program öğrencilerin ciddi konu kazanımları elde etmesine vesile olmuştur.

.Yapılan şehir içi gezisi ve resmî ziyaretler öğrenciler için hem moral kaynağı olmuş hem de motivasyon sağlamıştır.

.Bu süre zarfında öğrencilerimiz, sormluluk alma, birlikte hareket etme vb. güzel davranışları kazanmışlardır.

Şbt

Öğrenci, öğretmen, veli, mezun ve mensuplarımızla Fethiye Camii'nde sabah namazında buluştuk elhamdülillah.

Şbt

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından pilot okul olarak seçilen okulumuz: HİKMET PROJESİ kapsamında Eylem Planında yer alan Abdulfettâh Ebû GUDDE'nin ''Bir Eğitimci olarak Hz Muhammed Sallallahü Aleyhi Vesellem ve Eğitim Metodları'' kitabı okunduktan sonra Okulumuz Toplantı Salonunda Okul Müdürümüz Sn. Bayram KEFELİ başkanlığında Proje Koordinatörü Müdür Yardımcısı Ömer YILMAZ ve Hikmet Proje Ekibi’ne seçilen öğrencilerle birlikte yorumlandı. Okul Müdürümüz Bayram KEFELİ‘’Güzel ahlâk, dînin gönülde iyi hazmedilmesinin, olgunlaşıp kemâle ermesinin bir netîcesidir. Bu bakımdan İslâm ahlâkı da, dînimizin özü, esâsı ve bizzat kendisidir. Eğitim-öğretim hayatımızda Nebevî metodları uygularsak Hikmetle bezenmiş nesiller yetiştirebiliriz'' dedi. Müdür Yardımcısı Ömer YILMAZ Dîni mübîni İslâma hizmet edecek öncü nesiller yetiştirmenin ancak Sallallâhu Aleyhi Vesellemin nebevî ahlâkını örnek almakla ve yaşantımızda tatbik etmekle mümkün olacağını ifade etti. Program Öğrencilerin: PeygamberEfendimiz Sallallahü Aleyhi Vesellemin hayatından örnekler vermeleri ve memnuniyetlerini ifade etmeleri ile sonbuldu.

Şbt

Okulumuzda yapılan Hedef YKS 2024 Tanıtım çalışmaları kapsamında, çalışmalara ilişkin bilgilendirme afişleri panolara asılmıştır.

MSÜ Sınavı Yönlendirme Afişi

Şbt

Okul pansiyonumuzda kalan hazırlık sınıfı öğrencilerimizle okul idaresi olarak hasbihal ettik.

Şbt

Fatih ilçesi okul müdürlerine yönelik yapılan, etik konulu seminer Okulumuz ev sahipliğinde gerçekleştirildi

Şbt

Okulumuz ve Akdem İstanbul iş birliği ile yürütülen 2023 – 2024 akademik yılı birinci dönemi Arapça Hazırlık Programını başarıyla tamamlayan öğrencilerimize Arapça Eğitim Sertifikaları Okul Müdürümüz Bayram KEFELİ tarafından takdim edildi.

Şbt

6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı anmak amacıyla, tüm öğrenci ve öğretmenlerimizin katılımıyla dua edildi.