Açık Lise Kayıtları Başladı Kayıt için

Haziran 2020 Sorumluluk sınavı

22-30 Haziran tarihleri arasında tüm öğretmen ve okul yöneticilerinin katılacağı eğitimler, online olarak gerçekleştirilecektir.İdareci ve öğretmenlerimiz ekte yer alan okulumuz için hazirlanan  programların videolarını izleyerek, hazırlayacakları raporları, idaremize 01 .07.2020 tarihinde okul idaremize ulaştırmaları gerekmektedir.

Başvuru Şartları

1. Örgün Eğitim Öğretimde 4. Sınıfta okuyor olmak
  2. Erkek Öğrenci olmak

İstenen Belgeler

1. Öğrencinin Kayıtlı olduğu okuldan alacağı Öğrenci Belgesi
  2. Öğrenci ve Velinin Nüfus Cüzdan fotokopisi
  3. Başvurular okulun Web sitesinden form doldurularak  yapılacaktır ( http://istanbulihl.meb.k12.tr/  )
  4. Sınav Giriş belgesi 3 temmuz'a Kadar okuldan elden alınacaktır.
  5. 2 adet Fotoğraf

Sınav Sonuçları

1. Sınavdan 8 gün sonra okulun Web sitesinde duyurulacaktır.
  2. Sınavdan ilk 40'a giren "Yaz Kursuna " girmeye hak kazanacaktır.

Not: *Programda yapılabilecek değişiklikler bir hafta öncesinden okulumuzun web sitesinden duyurulacaktır.

*Okulumuzun orta kısmının yatılı bölümü bulunmamaktadır.

*Her Semte servis imkanı bulunmamaktadır..

Başvuru için Tıklayınız

Sevgili öğrenciler  EBA da neler var, EBA'yı nasıl kullanırız, şifremizi nasıl alırız gibi... soruların cevabını ve EBA'yı kullanarak öğrenmek için 5 dakikalık video^yu izleyiniz.

linki tıklayınız.http://www.eba.gov.tr/nasil-eba.html

02.03.2020 Tarihinden İtibaren Geçerli Ders Programı ve Nöbet Program

24.02.2020 Tarihinden İtibaren Geçerli Ders Programı ve Nöbet Program

Bursluluk sınavı başvuruları tüm hızıyla devam ediyor. Bursluluk sınavı başvuru şartları nedir? 5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11'inci sınıflara yönelik olarak düzenlenen sınav 2020 yılında 25 Nisan'da yapılacak. Sınav başvurusunun, Elazığ merkezli depremden etkilenen bölgelerde yarıyıl tatilinin uzatılması nedeniyle, Türkiye genelinde 24 Şubat Pazartesi gününe kadar uzatıldığı açıklandı. Başvuru şartlarını taşıyan öğrencilerin başvurusu okul müdürlüğünce sistem üzerinden onaylanacak.

Bursluluk sınavı başvuru şartları araştırılan konular arasında yer alıyor. Bursluluk sınavı başvuruları nasıl yapılır? ? 5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11'inci sınıflara yönelik olarak yapılacak olan İOKBS başvuruları 5 Şubat tarihinde başladı. 24 Şubat'a kadar devam edecek olan bursluluk sınavı başvuru formu kılavuz içerisinde yayınlandı. İşte İOKBS ile ilgili merak edilenler...

BURSLULUK SINAVI BAŞVURU FORMU YAYINDA

Başvuru işlemlerini tamamlamak isteyen adaylar formlara nereden ulaşabileceklerini merak ediyorlar.  Kılavuzun son sayfasında başvuru formu yer alıyor.

BURSLULUK KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN

BURSLULUK SINAVI BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

a. Türkiye Cumhuriyeti veya Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

b. Mevzuatta belirtilen kayıt ve kabul şartlarını taşımak,

c. Ortaokullar, imam hatip ortaokulları veya özel eğitim ortaokullarının 5'inci, 6'ncı, 7'nci ve 8'inci sınıfları ile ortaöğretim kurumlarının hazırlık sınıfı, 9'uncu, 10'uncu ve 11'inci sınıflarında öğrenci olmak,

ç. İlköğretim ve ortaöğretim okullarında, sınavın yapıldığı ders yılında okul değiştirme yaptırımı/ cezası almamış olmak,

d. Ailenin bir önceki mali yıla ait yıllık gelir toplamından fert başına düşen net miktarın, içinde bulunulan mali yılın Merkezî Yönetim Bütçe Kanunu'nda belirtilen Millî Eğitim Bakanlığı okul pansiyon ücretinin en azının 4 (dört) katını geçmemesi kaydıyla maddi imkânlardan yoksun bulunmak. Ailenin 2019 senesi yıllık gelir toplamından fert başına düşen toplam miktarın 2020 Mali Yılı için tespit edilen 14.640,00 (ondörtbinaltıyüzkırk) TL'yi geçmemesi gerekir. Aile gelirinin tespitinde ailenin 2019 yılında elde ettiği tüm gelirleri esas alınacaktır.

İŞTE İOKBS BAŞVURU TARİHLERİ

5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı,9,10 ve 11'inci Sınıflar için başvurular 17 Şubat'ta sona erecekti.  Yapılan açıklamada sınav başvurusunun, Elazığ merkezli depremden etkilenen bölgelerde yarıyıl tatilinin uzatılması nedeniyle, Türkiye genelinde 24 Şubat Pazartesi gününe kadar uzatıldığı açıklandı.

İOKBS Sınav Giriş Belgeleri 10 Nisan 2020 tarihinde yayınlanacak.

2019 YILI BURSLULUK SINAVI SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ

BURSLULUK SINAVI SORULARI NASIL OLACAK?

Bursluluk sınavında 5,6,7'nci sınıf öğrencilerine Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimleri soruları yöneltilecek.

Sınavda, 8. Sınıf ve hazırlık sınıfı (8. Sınıf müfredat programından hazırlanacaktır.) öğrencilerine Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler (T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile Din Kültürü ve Anlak Bilgisi) soruları sorulacak.

Ock

ÖSYM'nin açıkladığı "2020 Yılı Sınav ve Sonuç Açıklama Takvimi'ne göre Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 20-21 Haziran 2020'de yapılacak. YKS için başvurular 6 Şubat'ta başlıyor. YKS başvurularının biteceği tarih ise 3 Mart. YKS 2020 sonuçları 23 Temmuz'da açıklanacak.

Geç başvuru günü ise 18 Mart 2020'den 19 Mart 2020 saat 23:59'a kadar.

Okulumuzun 1976 Mezunları okulumuzda buluştu.Aralarında çok sayıda tanınmış kişide vardı.Bakanımız Prof.Dr.Numan Kurtulmuş, Erzurum İBB Başkanı Mehmet Sekmen, Ordu Müftüsü Mürsel ÖZTÜRK de katılımcılar arasındaydı.

Tebrikler... Örgün eğitimle beraber hafızlık eğitimi veren ortaokulumuzda okuyan öğrencimiz "Zübeyir Asım Akbaşoğlu" hafız oldu. Dedesinin de katıldığı bayrak töreninde arkadaşlarının huzurunda tebrik edilerek ödüllendirildi. Kendisini, anne ve babasını, onu yetiştiren hocalarını kutluyoruz. T E B R İ K L E R Z Ü B E Y R A S I M!